info@universaltraining.edu.gr 210 - 380 11 33 Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον eoppep png

universaltext1

Universal Training - Υψηλού Επιπέδου Πιστοποιημένες Σπουδές

 • Votana Header1

Λειτουργικά Τρόφιμα, Υπερτροφές, Τροφοφάρμακα, Συμπληρώματα Διατροφής & Φαρμακευτικά Βότανα

Πρόληψη Ασθενειών και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας

superfoods1Το Πρόγραμμα των Βοτάνων-Συμπληρωμάτων & Υπερτροφών έχει ως στόχο την εκπαίδευση, την περιγραφή και την ανάδειξη του ρόλου των λειτουργικών τροφίμων και των συμπληρωμάτων διατροφής στην προαγωγή της δημόσιας υγείας αλλά και ευρύτερα. Βασισμένο στα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για τις ευεργετικές δράσεις αυτών και των βιολειτουργικών τους συστατικών καθώς και την συμβολή τους στην πρόληψη χρόνιων εκφυλιστικών ασθενειών.

Παράλληλα, το πρόγραμμα Βοτάνων-Συμπληρωμάτων & Υπερτροφών εκπαιδεύει πως πρέπει τα λειτουργικά τρόφιμα και τα συμπληρώματα να παράγονται και να καταναλώνονται και ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την μη ορθή χρήση τους.

Τέλος, οι επιμορφούμενοι στα Βότανα, τα Συμπληρώματα & τις Υπερτροφές θα είναι σε θέση να διακρίνουν τους όρους «τροφοφάρμακα» και «νεοφανή τρόφιμα» και να τα συγκρίνουν με τα συμπληρώματα διατροφής.

Σημασία Προγράμματος
Η συνεχής επιστημονική κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας για το ποια είναι τα λειτουργικά  τρόφιμα, τα τροφοφάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής, ποιες οι ιδιότητές τους, ποια η σύσταση τους σε βιοδραστικά συστατικά και πως δύνανται να συμβάλουν στην πρόληψη ασθενειών, είναι επιτακτική ανάγκη με στόχο την ευρύτερη διάδοση τους και την ενδεχόμενη συμβολή τους στην κατεύθυνση της προαγωγής της υγείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την περιγραφή και ανάδειξη του ρόλου των λειτουργικών τροφίμων και των συμπληρωμάτων διατροφής στην κατεύθυνση της προαγωγής της δημόσιας υγείας μέσω της παρουσίασης των πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων για τις ενδεχόμενες ευεργετικές δράσεις αυτών και των βιολειτουργικών τους συστατικών εντός του οργανισμού, και την πιθανή συμβολή τους στην πρόληψη χρόνιων εκφυλιστικών ασθενειών.  Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει και στην επισήμανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πρέπει τα λειτουργικά τρόφιμα και τα συμπληρώματα να παράγονται και να καταναλώνονται και των κινδύνων που ελλοχεύει η μη ορθή χρήση τους. Επιπρόσθετα, επιχειρείται η κατανόηση των όρων «τροφοφάρμακα» και «νεοφανή τρόφιμα» και η σύγκριση με τα συμπληρώματα διατροφής.

Επαγγελματικές Ομάδες στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες υγείας, με στόχο την συνεχή επιστημονική κατάρτιση τους στην κατεύθυνση της διατροφής και την παροχή της δυνατότητας ευρύτερων επιλογών συμβουλευτικής, δεδομένης των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων των καταναλωτών για ενημέρωση και αγορά λειτουργικών τροφίμων για την ενίσχυση της υγείας τους.

 

 1. ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 2. Όνομα(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας
 3. Επώνυμο(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας
 4. Κινητό(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας
 5. E-mail(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το e-mail σας
 6. Τόπος Διαμονής(*)
  Invalid Input
 7. * Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
 8. Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την πολιτική προστασίας δεδομένων της ιστοσελίδας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Εισηγητές

 • Δρ Αντώνης Κουτελιδάκης
 • Δρ. Γρηγόρης Ρίσβας
 • Δρ Δήμου Χαραλαμπία
 • Δρ Πωλ Φαρατζιάν
 • Μιχάλης Ι. Λιβανός
 • Άννα Χατζοπούλου
Ο Δρ Αντώνης Κουτελιδάκης είναι Επιστήμων Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου και Επίκουρος Καθηγητής στη Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το γνωστικό του αντικείμενο σχετίζεται με τα βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων και τις επιδράσεις τους στην υγεία.
Ο Δρ Γρηγόρης Ρίσβωας είναι Διδάκτορας Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Μέλος ΔΣ Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων, Programme Leader MSc Advanced Dietetic Practice στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο – Queen Margaret University και Ακαδημαϊκός Συντονιστής στο Metropolitan LLC.
Η Δρ Δήμου Χαραλαμπία είναι Γεωπόνος Επιστήμων Τροφίμων, Διδάκτωρ Σχεδιασμού Καινοτόμων Βιοδιεργασιών Τροφίμων, Διδάσκουσα ΠΔ 407/80 βαθμίδος Λέκτορα στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το γνωστικό της αντικείμενο σχετίζεται με τις διεργασίες παραγωγής καινοτόμων τροφίμων.
Ο Δρ Πωλ Φαρατζιάν είναι Διδάκτορας Διατροφής του Ανθρώπου Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος ΜΚΟ Διατροφή του Παιδιού, τ. Επιστημονικός συνεργάτης και διδάσκων Επιδημιολογίας Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Μιχάλης Λιβανός είναι Ειδικός Καρδιολόγος με εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στην Υπερβαρική-Καταδυτική Ιατρική. Έχει Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας με εξειδίκευση στην Φαρμακοοικονομία. Διατηρεί Ιατρείο στο Κερατσίνι και είναι καθηγητής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
Η Άννα Χατζοπούλου είναι Φαρμακοποιός - Ομοιοπαθητικός – Βοτανολόγος. Απόφοιτος του Φαρμακευτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρωμένες σπουδές στη φυτοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία, Ιάματα Bach και έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια γύρω από το αντικείμενο της εναλλακτικής θεραπευτικής. Ασχολείται από το 1995 με την εναλλακτική φαρμακευτική. Μέλος της Ελληνικής Ομοιοπαθητικής Εταιρίας, της Ελληνικής Εταιρίας Εθνοφαρμακολογίας και του Συλλόγου Ελλήνων Βοτανοθεραπευτών.

Θεματικές Ενότητες

Λειτουργικά Τρόφιμα, Υπερτρόφιμα (super foods) και Βιολειτουργικά Συστατικά

Συμπληρώματα Διατροφής: Ο ρόλος τους στην προαγωγή της υγείας

Τροφοφάρμακα και Φαρμακευτικά Βότανα

Λειτουργικά Τρόφιμα, Συμπληρώματα και Πρόληψη Χρόνιων Εκφυλιστικών Ασθενειών

Λειτουργικά τρόφιμα, Συμπληρώματα, Διατροφική Συμβουλευτική και Δημόσια υγεία

 • 1

discount35

Επικοινωνία Κλείστε Επίσκεψη Τηλέφωνο