info@universaltraining.edu.gr 210 - 380 11 33 Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον eoppep png

universaltext1

Universal Training - Υψηλού Επιπέδου Πιστοποιημένες Σπουδές

 • Advanced Culinary Arts Header

Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στη Γαστρονομία - QTL Expert (ACTA)

culinary arts

Τώρα όλοι οι απόφοιτοι προγραμμάτων μαγειρικής για όλους τους απόφοιτους σχολών μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν το βιογραφικό και τις γνώσεις τους μέσα από το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Εξειδίκευσης στην ελληνική εκπαίδευση που παρέχεται αποκλειστικά από το Universal Training με την Πιστοποίηση της QTL της ACTA.

Mέσα από ένα πρωτοποριακό περιεχόμενο σπουδών που συμπεριλαμβάνει όλες τις προηγμένες μαγειρικές εκδοχές της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής και όχι μόνο, οι συμμετέχοντες και απόφοιτοι αποκτούν ένα ανωτάτου επιπέδου φάσμα γνώσεων, που διακρίνει τον σύγχρονο μάγειρα-chef. Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι Chef της κάθε κουζίνας, αναλαμβάνουν να σας εκπαιδεύσουν και να σας μυήσουν στα μυστικά των υλικών, των τρόπων εκτέλεσης των συνταγών και των πιάτων συνολικά, ώστε να αποκτήσετε το ανταγωνιστικό εκείνο πλεονέκτημα που απαιτεί η γαστρονομική αγορά εργασίας σήμερα. Ακολουθήστε μας!

Θεματικές Ενότητες

 • Κουζίνες του Κόσμου
  • Ασιατική
  • Ελληνική & Ελληνικά Βότανα
  • Γαλλική
  • Ιταλική
  • Nikkei Japanese - Peruvian
 • Μοριακή Κουζίνα
  • Αλκοόλ και αποστάγματα στη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή
  • Health cuisine
  • Κλινική κουζίνα
  • Ιατρική γαστρονομία
 • Κρέατα-αλλαντικά
  • Τεμαχισμός και ψήσιμο
  • Επιλογή κρεάτων
  • Αλλαντικά
  • Τρόποι παρασκευής
  • Carpaccio
 • Ψάρι
 • Εστιατορική Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική
 • Vegan & Vegetarian

Δείγμα Πτυχίου

Το ακόλουθο δείγμα αποτελεί το πτυχίο που λαμβάνει ο απόφοιτος του συγκεκριμένου προγράμματος. Το σήμα ποιότητας QTL Expert είναι η επιβεβαίωση ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης βάσει συγκεκριμένων ακαδημαϊκών και ποιοτικών κριτηρίων. Το QTL Expert αναγράφεται στο πιστοποιητικό παρακολούθησης του εκπαιδευομένου που αυτός παραλαμβάνει με το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας & επιβεβαιώνει ότι η εκπαίδευση πληροί τα κριτήρια ποιότητας που ορίζονται από την ACTA - Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

qtl sample

 1. Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 2. Όνομα(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας
 3. Επώνυμο(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας
 4. Κινητό(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας
 5. E-mail(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το e-mail σας
 6. Τόπος Διαμονής(*)
  Invalid Input
 7. * Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
 8. Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την πολιτική προστασίας δεδομένων της ιστοσελίδας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Οι κορυφαίοι Εισηγητές μας

Baxevanis

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας, με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου εργάστηκε για έξι χρόνια (1986-92). Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Του απενεμήθη 11 φορές το βραβείο Ελληνικής κουζίνας (χρυσοί σκούφοι) από το περιοδικό “Αθηνόραμα“. Το 2006 βραβεύεται από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας σαν “Chef Ελπίδας του μέλλοντος”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

Karoubas

Ο Μίλτος Καρούμπας είναι απόφοιτος της ανωτέρας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων της Ρόδου και συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη σχολή Centre International De Glion της Ελβετίας. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και εδώ και δέκα έτη είναι ο Πρόεδρος των Ελλήνων Αρχιμαγείρων με σημαντική δράση σε γαστρονομικά και πολιτιστικά γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στη διεθνή του δράση είναι μέλος της παγκόσμιας ομάδας γευσιγνωστών ITQI, που εδρεύει στο Βέλγιο και παγκόσμιος κριτής διαγωνισμών γαστρονομίας στις διεθνείς οργανώσεις BOCUSE D’OR και WACS.

ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΣ

Dimopoulos1

Με καταγωγή από την Αρκαδία, ο chef αγαπά την οργάνωση και την τάξη του αρέσει να μεταδίδει τις γνώσεις του και να λαμβάνει γνώσεις από τους άλλους. Λάτρης της ελληνικής κουζίνας με μικρά twists από την παγκόσμια γαστρονομία με παλιές και μοντέρνες τεχνικές. Του αρέσουν τα φρέσκα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και η ντομάτα. Head chef αυτή την στιγμή στο ark Astoria Γλυφάδας. Συνεργάτης με τον Γιάννη Μπαξεβάνη με κοινό όραμα την προώθηση της ελληνικής κουζίνας.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Damalas

Ένας από τους πιο καταξιωμένους Sushi Chef στην Ελλάδα. Με σπουδές στο CIA (Culinary Institute of America), την κορυφαία σχολή μαγειρικής του κόσμου και εργασιακή εμπειρία, στα Nobu της Νέας Υόρκης (τα εστιατόρια του Ιάπωνα σεφ και συνέταιρου του Ρόμπερτ ντε Νίρο που έκαναν θραύση στην Αμερική). Πολύ γρήγορα κατάφερε να περάσει από όλα τα πόστα της κουζίνας –πλην του sushi φυσικά, γιατί αυτό θεωρείται άβατο για κάποιον που δεν είναι Ιάπωνας– επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξαναφύγει και να περάσει από κουζίνες της Ευρώπης και όχι μόνο: Στο Le Moulin de Mougin ** (Γαλλία), στα Berasategui *** και Arzak*** (Ισπανία), στο La Via Romana* (Ιταλία) στα Zuma (Αραβικά Εμιράτα, Dubai) και στην Ισλανδία.

ΧΡΟΝΗΣ ΔΑΜΑΛΑΣ

Lazarou

Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε στον Πειραιά. Γιος καραβομάγειρα έκανε δίπλα στον πατέρα του τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες των καραβιών. Μαζί του αγάπησε τη θάλασσα, τα ταξίδια και τη μαγειρική. Από νεαρή ηλικία ταξίδευε, γνωρίζοντας γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου. Το 1987 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο που είναι το πρώτο με Έλληνα σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin, το σημαντικότερο βραβείο μαγειρικής στον κόσμο.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Skarmoutsos

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, όπου έκανε τη διατριβή του στη Γαλλική & Γιαπωνέζικη κουζίνα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, όπου ήταν ο executive chef καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε και ασχολήθηκε με την κρητική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ

Swzos

Ο Executive Pastry Chef Φραντζέσκος Σώζος είναι υπεύθυνος του τμήματος της Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας του Ομίλου Σκλαβενίτη. Εργάστηκε ως Pastry Chef στο "Astir Palace", ενώ ταυτόχρονα εξειδικεύτηκε στη Ζαχαροπλαστική στη Γαλλία και την Ιταλία. Διετέλεσε διοργανωτής του Φεστιβάλ Σοκολάτας, ενός φεστιβάλ που έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Η θεωρία του είναι ότι για να γίνει ένας εξαιρετικός σεφ, θα πρέπει να εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις του, να παρακολουθεί πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και να εργάζεται δίπλα σε μεγάλους σεφ ανά τον κόσμο.

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟΣ ΣΩΖΟΣ

Labraki

Γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων του, και διαθέτει οικογενειακή παράδοση στη Γαστρονομία, εφόσον ο προπάππος και ο θείος της ήταν μάγειρες. Η ίδια σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Φιλανδία και την Πορτογαλία, σε θέματα Πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Γρήγορα όμως την κέρδισε η μαγειρική.

ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

JEAN YVES CARATTONI

Papaioannou

Ο Δημήτρης Παπαιωάννου είναι ο μοναδικός Εκπαιδευτής που πρεσβεύει την Ακαδημαϊκή εκδοχή του Bartending στην Ελλάδα και δικαίως είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς στη σκηνή των Bar τόσο στην χώρα μας όσο και στο Εξωτερικό. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει να μας υποδείξει Παγκόσμια Πρωταθλήματα όπως "Illinois Bartending school Chicago, "Barskolan" Miami,FL., συμμετοχές και πρωταθλήματα σε διεθνείς και μεσογειακούς διαγωνισμούς, καθώς και ταξίδια για έρευνα ανάπτυξης γεύσης από τις Περουβιανές Άνδεις έως την Ιαπωνία και απο την Λατινική Αμερική έως τα σεμινάρια Gastrophysic και Food Pairing του Institute of Taste στο Manhattan της Νέας Υόρκης και στο Illinois Bartending School του Chicago.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Tsilias

Ξεκίνησε τα πρώτα του μαγειρικά βήματα στην Αμερική.Συνέχισε ως επικεφαλής σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας με την μαγειρική του να επηρεάζεται κυρίως απο τις αρχές της Ασιατικης κουζίνας.
Είναι βραβευμένος με τον τίτλο «Chef des Rôtisseurs» από την «La Chaine» το 2014 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το 2016 διακρίθηκε με το βραβείο «Best à la carte» στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, ενώ για το 2018 και 2019 βραβεύεται ως «chef της χρονιας» απο το portal «estiatoria».
Είναι συνεμπνευστής και συνδημιουργός της γνωστής διατροφής «A.B.C Nutrition» αλλα και του «Aliento experience» με θεμα την Ιαπωνική & Λατινοαμερικανικη κουζίνα. Τα τελευταία χρόνια εκτέλεσε καθήκοντα καθηγητή εφαρμογών στο Μητροπολιτικό κολλέγιο. Ειναι ειδικός συνεργάτης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος e learning ενώ έχει διδάξει μαγειρική τέχνη και food & beverage στο Ι.Ε.Κ MBS στο Ρέθυμνο της Κρήτης.
Είναι «Executive Chef» του ξενοδοχείου «Alice Springs Resort & spa» και «Head Chef» του εστιατορίου «Semilla fusion restaurant» στη πόλη της Κώ. «Culinary art director» του ομίλου «Μολων Λαβε» στην Μοσχα της Ρωσιας, όπου τα εστιατορια βραβεύονται τα τελευταια 3 χρόνια ως best ethnic restaurant. «Chef consultant» του εστιατορίου «Blue Lagoon» στο «Elounda Beach» της Κρήτης και «chef consultant» του «Copper Peruvian-Japanese street bar» στην Αθήνα.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΣΙΛΙΑΣ

Perecini

O chef Mauro Peressini εργάζεται εδώ και 20 χρόνια ως αρχιμάγειρας σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και της Ιταλίας. Για δύο χρονιές, το 2006 και το 2007, βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για την δημιουργική του κουζίνα στο εστιατόριο "CIBUS" στην Αίγλη Ζαππείου.

MAURO PERESSINI

Grammatikopoulos

Γέννημα θρέμμα Πατρινός, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή του σε γνωστό τηλεπαιχνίδι μαγειρικής όπου ανέδειξε το μαγειρικό του ταλέντο. Αγαπάει πολύ την πόλη που μεγάλωσε αλλά έχει ανοίξει τα φτερά του και τώρα ζει και δουλεύει στη Μύκονο. Πολυβραβευμένος και με μεγάλη εμπειρία στις κουζίνες, όταν μιλάς μαζί του καταλαβαίνεις το πάθος του για την μαγειρική.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Hohlaki

Με σπουδές στη Σιβιτανίδειο, ξεκίνησε από νωρίς να διευθύνει τα δικά της εστιατόρια, μόλις από ηλικία 17 ετών. Φέτος διευθύνει τη "Γη" - το πρώτο Vegan Raw εστιατόριο στην Ελλάδα. Έχει δώσει πολυάριθμα σεμινάρια στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει μενού για πάρα πολλά ελληνικά εστιατόρια και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ειδικά για τη Vegan Raw κουζίνα στο Miami της Florida (Η.Π.Α.). Ειδίκευση της είναι η χορτοφαγική διατροφή και η θεραπευτική εφαρμογή της.

ΑΝΝΑ ΧΟΧΛΑΚΗ

discount35

Επικοινωνία Κλείστε Επίσκεψη Τηλέφωνο