info@universaltraining.edu.gr 210 - 380 11 33 Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον eoppep png
Έχετε επιχείρηση ή είστε Επαγγελματίας και αναζητάτε προσωπικό; Στείλετε το αίτημά σας στο career@universaltraining.edu.gr

universaltext1

Universal Training - Υψηλού Επιπέδου Πιστοποιημένες Σπουδές

 • Clinical Hypnosis Header

Κλινική –Θεραπευτική Ύπνωση, Υπνοθεραπεία ή Κλινική (θεραπευτική) Ύπνωση, ονομάζεται η Ψυχοθεραπεία που χρησιμοποιεί την ύπνωση σαν ένα ισχυρό και αποτελεσματικό εργαλείο θεραπείας. 

Η ύπνωση είναι μια κατάσταση μεταβλημένης συνειδητότητας η οποία προκαλείται τεχνητά με τεχνικές επαγωγής από τον Θεραπευτή ή από τον ίδιο τον θεραπευόμενο (αυτο-ύπνωση).  Επιτυγχάνεται μέσω της έντονης εστίασης της προσοχής και της αντίληψης σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο το οποίο μπορεί να είναι εξωτερικό ή εσωτερικό. Οι Θεραπευτές είναι εκπαιδευμένοι στη Συμβουλευτική, την Ψυχοθεραπεία και την Ιατρική Ύπνωση. Στη διάρκεια της συνεδρίας γίνεται κυρίως ψυχοθεραπεία, σε συνειδητή και σε υπνωτική κατάσταση.

Η Κλινική Ύπνωση είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μορφή ψυχοθεραπείας από τις κορυφαίες ενώσεις Ψυχολόγων και Ψυχιάτρων BACP (U.K) και APA (U.S.A).

Πώς λειτουργεί η υπνοθεραπεία;

Καθώς χαλαρώνουμε με ειδικές τεχνικές, επιβραδύνεται η αναπνοή και οι καρδιακοί ρυθμοί και επέρχεται αλλαγή των κυμάτων του εγκεφάλου Σε αυτή την κατάσταση το υποσυνείδητο γίνεται ιδιαίτερα δεκτικό στις θετικές προτάσεις ( υποβολές ).

Οι υποβολές είναι θετικές προτάσεις που δίνονται στο άτομο όταν αυτό έχει φτάσει σε βαθιά χαλάρωση οι οποίες διατηρούνται και μετά την ύπνωση όταν η προσοχή του ατόμου επιστρέψει στους ρυθμούς του εξωτερικού του κόσμου.

Οι περιγραφές από άτομα που το έχουν βιώσει ποικίλουν. Άλλοι λένε πως έχουν νιώσει όπως όταν διαβάζουν ένα βιβλίο και τους απορροφά και δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται στον εξωτερικό κόσμο.

 

y1

y1

y1

y1

 1. Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

 2. Όνομα(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας
 3. Επώνυμο(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας
 4. Κινητό(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας
 5. E-mail(*)
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το e-mail σας
 6. Τόπος Διαμονής(*)
  Invalid Input
 7. * Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
 8. Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την πολιτική προστασίας δεδομένων της ιστοσελίδας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Θεματικές Ενότητες

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Basic Course

  Έλεγχος βάρους
  Stress Management
  Έλεγχος πόνου
  Κάπνισμα
  Θεραπεία φοβίας
  Υπνωτική Γλώσσα - υποβολές
  Hypnotic Φαινόμενα
  Πρακτική και ασκήσεις
 • Advanced Course

  Θεραπεία κατάθλιψης
  Αναδρομές
  Αυτούπνωση
  Ύπνωση και θεραπεία σωματικών διαταραχών
  Ύπνωση και μέγιστες Αθλητικές επιδώσεις
  Έλεγχος πόνου
  Πρακτική και ασκήσεις
 • Μaster Course

  Κλινική Ύπνωση και αυτοάνοσα
  Καρδιακές παθήσεις
  Υψηλή αρτηριακή πίεση
  Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα
  Αλλεργίες
  Άσθμα και παθήσεις των πνευμόνων
  Κολίτιδα
  Μυϊκοί σπασμοί
  Στομαχικές διαταραχές

Εισηγητής

 • Dr. Δημήτρης Κίμογλου
Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική Ψυχολογία (Counselling & Psychology) στο North College και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού in Counselling and Psychology Diplomas of Higher Education (BTEC Edexcel International (U.K.) κάτοχος Neuropsychology Immunology and Advanced Psychotherapy Diploma N.P.I από το S.A.C./ U.K. Το 2006 μετέβη στο Τορόντο του Καναδα και εκπαιδεύτηκε στην υπνοθεραπεία από το μεγαλύτερο οργανισμό ύπνωσης στον κόσμο, το National Guild of Hypnotist αποκτώντας τον τίτλο του υπνοθεραπευτή (https://new.ngh.net). Έχει αναγορευτεί Διδάκτωρ της Κλινικής Υπνοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο Breyer USA. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο NLP "Neuro-linguistic programming" από το NBPES.
Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων, δημιουργός της μεθόδου 7, ιδρυτής της Genesis Brain Lab, Ερευνητής, δημιουργός και κατασκευαστής των Genetron 700 κατευθυνόμενη ηχητική θεραπευτική δέσμη. ATLANTIS σύστημα βιροακουστικής θεραπείας, Genesis Ultra - pulsed electromagnetic field therapy & Νηρηίδα σύστημα φωτοθεραπείας 400 / 800 nm.
Επικοινωνία Κλείστε Επίσκεψη Τηλέφωνο