info@universaltraining.edu.gr 210 - 380 11 33 Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον eoppep png
universal training spoudes

Universal Training - Υψηλού Επιπέδου Πιστοποιημένες Σπουδές

  • Master Grill Chef Header0

Όταν το "ψήσιμο" γίνεται επιστήμη...

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πάνω στις πιο εξελιγμένες τεχνικές ψησίματος.

Διδάσκει η guru του είδους
Μυρσίνη Λαμπράκη.

Χορηγοί:

1 logo brava logo187x100

Ποιά είναι η Μυρσίνη Λαμπράκη;

Γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων του, και διαθέτει οικογενειακή παράδοση στη Γαστρονομία, εφόσον ο προπάππος και ο θείος της ήταν μάγειρες. Η ίδια σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Φιλανδία και την Πορτογαλία, σε θέματα Πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Γρήγορα όμως την κέρδισε η μαγειρική.

Μερικές από τις δραστηριότητές της:

  • Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής σε ΣΚΑΙ, ΕΡΤ – ταξιδιωτικά στο ΣΚΑΙ και στην NOVA
  • Καθημερινή Ραδιοφωνική εκπομπή μαγειρικής στο ΣΚΑΙ fm
  • Διεύθυνση περιοδικών γαστρονομίας ΓΛΥΚΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ , ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
  • Συντάκτης των περιοδικών ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ , FORMA, MYTV
  • Head Chef και γαστρονομικός σύμβουλος σε εστιατόρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό όπως, «SANTORINI» στο Κάιρο, «ΜΥΛΟΣ» στην Μόσχα, «ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ» στο Λαγονήσι, «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΟΦΟΣ», «PUBLIC CAFE», ,«ΟΥΖΟ ΜΠΑΡ», «ΟΜΙΚΡΟΝ» του ομίλου Καστελόριζου, καθώςκαι στο κρητικό εστιατόριο «ΜΑΡΟΥΒΑΣ»
  • Βιβλία «Βότανα και φρούτα: το κλειδί της Μεσογειακής δίαιτας, «Ελληνική Κουζίνα, ένας εύκολος οδηγός για όλους», «Ελλάδα Τουρκία στο ίδιο τραπέζι» ΤΟ ΛΑΔΙ Γεύση και πολιτισμός 5.000 χρόνων, ΤΟ ΜΕΛΙ , ΤΑ ΧΟΡΤΑ, Ο ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΣΑ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ μεταφρασμένα σε 9 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά, ιαπωνικά, ρουμάνικα, τουρκικά και ολλανδικά)
  • Δημιουργός της Εταιρείας MAMA CRETA με προϊόντα υψηλής διατροφικής και γαστρονομικής άξιας.
  • Δημιουργός του FoodVisions – Food service Consulting μια Εταιρεία ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην εστίαση , στο χώρο των τροφίμων και Ελλήνων Παραγωγών.
  • Έχει λάβει πιστοποίηση Κρεοπώλη, και στο Λονδίνο πήρε ειδίκευση στο τεμαχισμό κρεάτων, το BBQ και τις τεχνικές ψησίματος.
  • Παραδίδει ολιγομελή μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε δικό της studio μαγειρικής, καθώς και πιο ειδικευμένα σεμινάρια για Επαγγελματίες στη παρασκευή χειροποίητων Κρεατοσκευασμάτων και λουκάνικων.
  • Διοργανώνει μηνιαίως πρωτοποριακά POP UR GRILL events σε επιλεγμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα.

master grill chef3

  1. ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

  2. Όνομα(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας
  3. Επώνυμο(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας
  4. Κινητό(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας
  5. E-mail(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το e-mail σας
  6. Τόπος Διαμονής(*)
    Invalid Input
  7. * Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

Θεματικές Ενότητες

  • Θεωρία

    • Παγκόσμια Ιστορία του ψησίματος και η σχέση του ανθρώπινου είδους με την φωτιά
    • Ψήσιμο στην Αρχαία Ελλάδα
    • Από τα Μινωικά σουβλάκια στο σύγχρονο κοντοσουβλι
    • Βιβλικά ψησίματα
    • Ψησταριά και τρόποι ψησίματος στην Ελλάδα / Άπω Ανατολή / Μέση Ανατολή / Αμερική
    • Low & slow cooking bbq
    • Τι είναι BBQ & τα πρώτα BBQ εστιατόρια στην Αμερική
    • Από το BBQ κλειστού τύπου στα smoker της Νέας Ορλεάνης και τα Αργεντινικα Assado
    • South Carolina, Texas και Kansas style
    • Κίνα-Ινδία-Ιαπωνία
    • Πηγάδια και ταντουρια στον Καύκασο και την Ινδία
    • Spit BBQ & rotisserie
    • Κάρβουνο ή μπριγκέτες
    • Τι κάρβουνο χρησιμοποιούμε, πως ανάβουμε
    • Κάρβουνο ή υγραέριο
    • Καπνιστήρια Παραδοσιακά και σύγχρονα
    • Κάπνισμα-Ξύλα καπνίσματος και θερμοκρασίες
    • Εργαλεία ψησίματος και θερμόμετρα
    • Προετοιμασία κοπής steak ,χοιρινού, αρνιού, κοτόπουλου & εντόσθια
    • Προετοιμασία ψαριών για ψήσιμο & κάπνισμα
    • Φρούτα λαχανικά, προετοιμασία για BBQ
    • Ασφάλεια και υγιεινή στο ψήσιμο
  • Πρακτική Εφαρμογή

    ΜΟΣΧΑΡΙ
    • Burger και τρόποι ψησίματος
    • Steak: rib eye-Pichania-Frank-Porter House steaks-skirt

    ΧΟΙΡΙΝΟ
    • Pork Loin άρμης-χοιρινό κοντοσουβλι-πορκετα
    • Τεχνική slow pork ribs Νέας Ορλεάνης

    ΑΡΝΙ
    • Κρητικό αντικριστό-στη σούβλα-συκωταριά σουβλάκι

    ΚΕΜΠΑΠ-ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
    • Τεχνικές ψησίματος

    ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
    • Σουβλάκι-κοντοσουβλι-περσικό σουβλάκι-κοτόπουλο τεντούρι-κρεμαστά μπουτάκια-smoked beer κοτόπουλου
    • Burger κοτόπουλου-ψητό πεταλούδα

    ΛΑΧΑΝΙΚΑ & ΦΡΟΥΤΑ στο bbq
    ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ
    • Sauces
    • Rubs και ξηρές μαρινάδες
    • Μπαχαρικά & μίγματα
    • Άλμη, αλάτι και ζάχαρη στο μαρινάρισμα
  • 1
Επικοινωνία Κλείστε Επίσκεψη Τηλέφωνο