info@universaltraining.edu.gr 210 - 380 11 33 Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον eoppep png
universal training spoudes

Universal Training - Υψηλού Επιπέδου Πιστοποιημένες Σπουδές

  • Kliniki Kouzina Header0

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί η ανάγκη σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της ασθένειας ή των παραγόντων κινδύνου που αντιμετωπίζει. Αυτό δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο ειδικές διαιτητικές οδηγίες, αλλά χρειάζεται να λαμβάνει υπόψη και τις γευστικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής του κάθε ασθενούς. Με αυτά τα δεδομένα δημιουργήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κλινικής Κουζίνας, το μοναδικό που εκπαιδεύει σεφ, τραπεζοκόμους και άλλα στελέχη μαζικής σίτισης, τόσο σε κλινικά περιβάλλοντα, όσο και απασχολούμενους στον ιατρικό τουρισμό, στον τρόπο που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων, όπως χρόνιους πάσχοντες, ηλικιωμένους, ασθενείς σε αποκατάσταση και άτομα με ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις.

acta  Το πρόγραμμα πιστοποιείται από τον τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ACTA. 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Διδάσκουν Executive Chefs

  • Σύνθεση προσωπικού κουζίνας
  • Σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές για τη σίτιση των ασθενών
  • Τεχνικές σερβιρίσματος – εξασφάλιση θερμοκρασιών παράδοσης
  • Συμπεριφορά και παρουσία προσωπικού κουζίνας
  • Σύνταξη μενού σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα
  • Επιλογή προσωπικού κουζίνας / τυπικά προσόντα
  • Καθαρισμός χώρου, πλύση σκευών και εξοπλισμού
  • Συνεργασία με άλλα τμήματα ( διατροφολόγους , ιατρούς , κλινικούς διαιτολόγους )
  • Εκπαίδευση προσωπικού
  • Το catering στα νοσοκομεία – μορφές συνεργασίας
  • Συνεργασία του Chef με το γραφείο κλινικής διατροφής
  • Επιλογή πρώτων υλών και προδιαγραφές αυτών
  • Αποθήκευση πρώτων υλών και διαδικασίες παραλαβής

Διδάσκουν Τεχνολόγοι Τροφίμων

  • Επικοινωνία τραπεζοκόμων με κουζίνα
  • Ενημέρωση ασθενούς για το μενού από την τραπεζοκόμο
  • Εμφάνιση και παρουσία τραπεζοκόμου
  • Διάφοροι τύποι μενού ασθενών
  • Διασφάλιση ποιότητας γευμάτων
  • Υγιεινή και ασφάλεια - εφαρμογές συστημάτων

Διδάσκουν Διαιτολόγοι

  • Διαδικασία ερωτηματολογίου ικανοποίησης ασθενών
  • Αλλεργιογόνα και ειδικές παθήσεις
  • Συμπεριφορά τραπεζοκόμου και ψυχολογία ασθενούς
  • Εισαγωγή στην σημασία της θρέψης
  • Διατροφικές επιδιώξεις της καθημερινότητας του ανθρώπου
  • Η "Διαβητική" κουζίνα
  • H "Yπερτασική" κουζίνα
  • Η κουζίνα στην παχυσαρκία

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

  • Μιλτιάδης Καρούμπας, Σεφ, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας
  • Βασίλης Καρούμπας, τ. Executive Chef Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
  • Θωμάς Μπακοδήμος, Executive Chef Σισμανογλείου Νοσοκομείου, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
  • Νίκος Κουρούπης, Executive Chef Λαϊκού Νοσοκομείου, μέλος ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
  • Παναγιώτης Κοντός, Executive Chef Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
  • Αριστείδης Γεωργαλής, Τεχνολόγος-Τροφίμων, Σεφ
  • Χρήστος Παπαβαγγέλης, Κλινικός Διαιτολόγος, ΓΝΑ Αλεξάνδρα
  • Μιχαήλ Λιβανός, Καρδιολόγος, Γενική Κλινική «Παναγιά η Οδηγήτρια»
  1. ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

  2. Όνομα(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας
  3. Επώνυμο(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας
  4. Κινητό(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας
  5. E-mail(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το e-mail σας
  6. Τόπος Διαμονής(*)
    Invalid Input
  7. * Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
Επικοινωνία Κλείστε Επίσκεψη Τηλέφωνο