info@universaltraining.edu.gr 210 - 380 11 33 Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον eoppep png

universaltext1

Universal Training - Υψηλού Επιπέδου Πιστοποιημένες Σπουδές

  • Cook And Pastry Expert Head

Τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τo μόνο compact  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  που καλύπτει μαγειρική, ζαχαροπλαστική, αρτοποιία μαζί σ'έναν ετήσιο κύκλο σπουδών!

To Kέντρο δια Βίου Μάθησης UNIVERSAL TRAINING καινοτομεί για μία ακόμη φορά προσφέροντας ένα ευέλικτο, εντατικό πρόγραμμα σπουδών πάνω στην τέχνη της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής & της αρτοποιίας.

Μέσα από την παρακολούθηση του διπλού Προγράμματος Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής κατοχυρώνετε δύο διεθνείς Πιστοποιήσεις ACTA, αναγνωρισμένες από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης.

Όλοι οι κορυφαίοι Chefs, Pastry Chefs & Bakers είναι ΜΟΝΟ εδώ!

Χορηγός Αγρ. Προϊόντων:

Martsoukos

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝspoudes mageirikis chef diplwma

  1. ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

  2. Όνομα(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας
  3. Επώνυμο(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας
  4. Κινητό(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας
  5. E-mail(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το e-mail σας
  6. Τόπος Διαμονής(*)
    Invalid Input
  7. * Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
  8. Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την πολιτική προστασίας δεδομένων της ιστοσελίδας για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Εισηγητές

Διονύσης Αλέρτας

 0002 Alertas

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική σε ηλικία 19 ετών. Στα 24 του δούλεψε στη «Σπονδή» δίπλα στον κορυφαίο Γάλλο chef pâtissier Ζιλ Μαρσάλ. Τα χέρια του κάνουν θαύματα: τραγανές τάρτες, ανάλαφρες κρέμες, αφράτα μακαρόν και βουτυρένια κρουασάν που είναι και η σπεσιαλιτέ του. Ο Διονύσης Αλέρτας μοιράζει τις ώρες του στις κουζίνες του «δικού» του «Ivoire», του «Gaspar», του «Δειπνοσοφιστήριον Catering» και των τηλεοπτικών πλατό των εκπομπών της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου δείχνει τις συνταγές του.

Γιώργος Τσούλης

Ο Chef & Ζαχαροπλάστης Γιώργος Τσούλης μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στον χώρο της εστίασης. Έχει εργαστεί ως Executive & Consulting Chef σε εστιατόρια και διεθνούς φήμης ξενοδοχεία, ενώ έχει διατελέσει εισηγητής σεμιναρίων με θέμα τα Ελληνικής προελεύσεως πρώτες ύλες. Δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των social & media networks μοιράζοντας τα μυστικά των συνταγών του με τους χιλιάδες πιστούς του followers, δίνοντας μια άλλη, άκρως εξελιγμένη διάσταση στην ιδέα του μάγειρα.

Φίλιππος Παπασπύρου

 0003 Papaspurou

Ο Φίλιππος Παπασπύρου είναι ο συνεχιστής της ζαχαροπλαστικής ιστορίας της οικογένειας Παπασπύρου που δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1975, έχοντας δημιουργήσει τον δικό της θρύλο στα γλυκά δημιουργήματα. Είναι Σεφ και απόφοιτος της Le Cordon Blue. Τελεί αποκλειστικά Υπεύθυνος Παραγωγής της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ενώ έχει λάβει πολλές βραβεύσεις σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο.

Χρήστος Βέργαδος

 0001 Bergados

Γνωστός ως Maitre “Εικαστικής Ζαχαροπλαστικής”, με σπουδές στην Ελλάδα και στη Γαλλία στο E.N.S.P., δίπλα στους κορυφαίους pastry chefs Y. Thuries και A. Ducasse. Δημιουργός του Sweet Fashion Show, μιας φαντασμαγορικής επίδειξης όπου η ζαχαροπλαστική συναντά την υψηλή ραπτική και με βοηθούς του τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρουσίασε ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ φτιαγμένα από Α’ ύλες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής όπως σοκολάτα, ψωμί, σταφίδες, κουφέτα, marshmelows κ.ά.

Τάσος Πρωτοψάλτης

Ο Τάσος Πρωτοψάλτης είναι ο Ταμίας του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στη ζαχαροπλαστική-αρτοποιία και το 2006 κατέκτησε τη 2η θέση στα World Books με το βιβλίο του «Αρτοποιία –ζαχαροπλαστική». Είναι ο εμπνευστής και υπεύθυνος της ομάδας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που κατέκτησαν το 2011 το ρεκόρ Guinness, παρασκευάζοντας το μεγαλύτερο παστέλι. Τη ζαχαροπλαστική τέχνη τη σπούδασε στην ΣΤΕ (Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) και στη συνέχεια έκανε πληθώρα σεμιναρίων στην Ελβετία, στο Ecole Rose, στο Παρίσι και στη Le Notre.

Γιάννης Μπαξεβάνης

Baxevanis1

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας, με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου εργάστηκε για έξι χρόνια (1986-92). Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Του απενεμήθη 11 φορές το βραβείο Ελληνικής κουζίνας (χρυσοί σκούφοι) από το περιοδικό “Αθηνόραμα“. Το 2006 βραβεύεται από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας σαν “Chef Ελπίδας του μέλλοντος”.

Φίλιππος Δημόπουλος

dimopoulos

Με καταγωγή από την Αρκαδία, ο chef αγαπά την οργάνωση και την τάξη του αρέσει να μεταδίδει τις γνώσεις του και να λαμβάνει γνώσεις από τους άλλους. Λάτρης της ελληνικής κουζίνας με μικρά twists από την παγκόσμια γαστρονομία με παλιές και μοντέρνες τεχνικές. Του αρέσουν τα φρέσκα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και η ντομάτα. Head chef αυτή την στιγμή στο ark Astoria Γλυφάδας. Συνεργάτης με τον Γιάννη Μπαξεβάνη με κοινό όραμα την προώθηση της ελληνικής κουζίνας.

Αριστείδης Γεωργαλής

Ο Αριστείδης Γεωργαλής σπούδασε μαγειρική τέχνη στην Αθήνα. Το ανήσυχο πνεύμα του όμως τον οδήγησε και στα μονοπάτια της επιστήμης. Συνέχισε τις σπουδές του στη τεχνολογία τροφίμων στο ΑΤΕΙ Αθηνών, διευρύνοντας τις γνώσεις του σε επιστημονικό επίπεδο. Ξεκίνησε την καριέρα του σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως και σε βραβευμένα εστιατόρια. Εργάστηκε ως chef στο ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ, στο 21 Restaurant, στο Solymar στη Μύκονο, καθώς επίσης διετέλεσε προσωπικός chef του γνωστού επιχειρηματία κ. Σπύρου Μεταξά. Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον κλάδο της εκπαίδευσης και εισηγείται επιστημονικά σεμινάρια και τεχνικές στον τομέα της μαγειρικής και σε ερευνητικό επίπεδο. Παράλληλα είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου, καθώς και σύμβουλος σε μεγάλες επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Φραντζέσκος Σώζος

sozos

Ο Executive Pastry Chef Φραντζέσκος Σώζος είναι υπεύθυνος του τμήματος της Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας του Ομίλου Σκλαβενίτη. Εργάστηκε ως Pastry Chef στο "Astir Palace", ενώ ταυτόχρονα εξειδικεύτηκε στη Ζαχαροπλαστική στη Γαλλία και την Ιταλία. Διετέλεσε διοργανωτής του Φεστιβάλ Σοκολάτας, ενός φεστιβάλ που έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Η θεωρία του είναι ότι για να γίνει ένας εξαιρετικός σεφ, θα πρέπει να εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις του, να παρακολουθεί πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και να εργάζεται δίπλα σε μεγάλους σεφ ανά τον κόσμο.

Θεματικές Ενότητες

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random
  • Βασικές γνώσεις Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής

    • Κανόνες και μέθοδοι μαγειρικής τέχνης
    • Βασικές Αρχές Χημείας τροφίμων
    • Πρώτες ύλες Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και Τεχνολογία Τροφίμων
    • Στοιχεία Μικροβιολογίας (στη χρήση αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής)
    • Παρασκευές Αρτοσκευασμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας
    • Παρασκευές ειδών Ζαχαροπλαστείου κάθε μορφής και ποικιλίας
    • Διακόσμηση παρασκευασμάτων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
    • Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας
    • Διατροφή - Διαιτολογία
  • Εξειδικευμένες γνώσεις Μαγειρικής

    • Τεμαχισμός Κρεάτων
    • Προϊόντα επεξεργασίας κρέατος ελληνικά
    • Επίδειξη τεχνικών μαγειρέματος μέσω χημικών αντιδράσεων
    • Τεχνικές και μέθοδοι παραδοσιακής ελληνικής και διεθνούς κουζίνας
    • Σύνταξη και διεκπεραίωση εορταστικών μενού και μπουφέδων
    • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  • Εξειδικευμένες γνώσεις Ζαχαροπλαστικής

    • Παραδοσιακά γλυκά
    • Παραδοσιακά σιροπιαστά
    • Στρώσιμο σοκολάτας
    • Παγωτό βανίλια, παγωτό σοκολάτα
    • Τούρτα παγωτό σεμιφρέντο
    • Ζαχαροπαστα, αμυγδαλόπαστα
    • Καλλιτεχνική καραμέλα, τραβηχτή, χυτή, φυσητή
    • Μοριακή ζαχαροπλαστική
    • Πιάτο εστιατορίου
Επικοινωνία Κλείστε Επίσκεψη Τηλέφωνο