info@universaltraining.edu.gr 210 - 380 11 33 Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον eoppep png
universal training spoudes

Universal Training - Υψηλού Επιπέδου Πιστοποιημένες Σπουδές

Συνεχείς Ενάρξεις Τμημάτων!

  • Bartender Header1

Το Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Bartending έχει ως κύριο στόχο τόσο την επιμόρφωση όσο και την επαγγελματική εξέλιξη όσων επιλέγουν το δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα του bartender. Γι' αυτό και δημιουργήσαμε ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Σπουδών Bartender και όχι απλά σεμινάρια. Η παρασκευή κλασσικών και μοντέρνων cocktails, το σερβίρισμα και η παρουσίαση, η επικοινωνία και η ψυχολογία πελάτη είναι μερικά από τα γνωστικά αντικείμενα του εκπαιδευτικού προγράμματος Bartender. Πρόκειται για εξειδικευμένο σεμινάριο για μπάρμεν τόσο σε θεωρικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο γιατί καλύπτει ΌΛΕΣ τις σύγχρονες τάσεις.

Το Πρόγραμμα δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει την αυξημένη ζήτηση εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο του αλκοόλ, του τουρισμού και της εστίασης αναβαθμίζοντας τις σπουδές bartending στην Ελλάδα.

Καλύπτοντας λοιπόν ένα μεγάλο εύρος γνώσεων του Bartending, από τις διάφορες τεχνικές κατασκευής ποτών και cocktails έως τον πιο ποιοτικό τρόπο παρουσίασης και σερβιρίσματός τους που θα συναρπάσει οπτικά και γευστικά, το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ιδιώτη ή επαγγελματία Bartender που θέλει να ενταχθεί δυναμικά σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή / τουριστική ή επισιτιστική μονάδα και να αποδείξει την αξία του με τον πιο αποτελεσματικό και έγκυρο τρόπο.

Η ομάδα των έμπειρων εισηγητών-Bartenders μας προσδίδουν μία διεθνή διάσταση ακαδημαϊκού επιπέδου στις σπουδές BARTENDING για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με πιστοποίηση από την ACTA:

cpbt  Certified Professional Bartender - CPBt
  Πιστοποιημένος Ειδικός Bartender

  1. ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

  2. Όνομα(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας
  3. Επώνυμο(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας
  4. Κινητό(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το κινητό σας
  5. E-mail(*)
    Παρακαλούμε συμπληρώστε το e-mail σας
  6. Τόπος Διαμονής(*)
    Invalid Input
  7. * Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά
  • Ο Δημήτρης Παπαιωάννου είναι ο μοναδικός Εκπαιδευτής που πρεσβεύει την Ακαδημαϊκή εκδοχή του Bartending στην Ελλάδα και δικαίως είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς στη σκηνή των Bar τόσο στην χώρα μας όσο και στο Εξωτερικό. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει να μας υποδείξει Παγκόσμια Πρωταθλήματα όπως "Illinois Bartending school Chicago, "Barskolan "Miami,Fl.συμμετοχές και πρωταθλήματα σε διεθνείς και μεσογειακούς διαγωνισμούς καθώς και ταξίδια για έρευνα ανάπτυξης γεύσης από τις Περουβιανές Άνδεις έως την Ιαπωνία και απ'ο την Λατινική Αμερική έως τα σεμινάρια Gastrophysic και Food Pairing του Institute of Taste στο Manhatan της Νέας Υόρκης και στο Illinois Bartending School του Chicago. Η πορεία του αρχίζει από το 2002 στο Λονδίνο και έως σήμερα έχει επισκεφθεί πολλές χώρες της Ευρώπης καθώς επίσης και μέρη της Λατινικής Αμερικής για έρευνες  πάνω στην ανάπτυξη της γεύσης. Έχει  συνεργαστεί με  ζωντανούς θρύλους Έλληνες και ξένους Chef της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής και δημιουργίες του έχουν παρουσιαστεί από την ομάδα του "Food science" στο Illinoi's του Chicago, "Funky Gourmet" στην Ελλάδα, "Alinea" στο Chicago, στο "Le Seizena" της Γαλλίας καθώς και στο "GnH" στο Λονδίνο. 
    Eisigites Bartening Papaioannou Δημήτρης Παπαϊωάννου
  • Είναι Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος για 15 χρόνια, και εισηγητής των σεμιναρίων εκπαίδευσης των μελών της. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως manager και bartender στο «Amsterdam, καφέ-μπαρ», Έχει διατελέσει Υπεύθυνος - Manager Bar και Bartener σε διάφορα Ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Επαγγελματικού Μπάρ από την International Bartenders Association, εργάζεται στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και διδάσκει στα τμήματα "Ειδικός Ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας", "Υπάλληλος Μπάρ". Στο ενεργητικό του μετράει πάνω από 2.500 ώρες Διδασκαλίας.
    Eisigitesbartending Manousidis Χρήστος Μανουσίδης
  • World Class Bartender of the Year 2016 & Bartender στο The Clumsies
    Highlights:
    Το Big Deals στην Κηφισιά το 2004, όπου και έστησε την πρώτη του λίστα κοκτέιλ. Την ανάληψη καθηκόντων του επικεφαλής μπαρτέντερ (head bartender) του ξενοδοχείου Πεντελικόν το 2008. Την απασχόλησή του ως Beverage Manager στα εστιατόρια Inbi Athens και Inbi@CostaNavarino το 2012, όπου ασχολήθηκε πιο εμπεριστατωμένα με τη γαστρονομία σε προτάσεις, τόσο του κρασιού όσο και του κοκτέιλ για δείπνο (food pairing). Το Theory Bar στο Χαλάνδρι το 2015, όπου και σημαδεύει την πιο δημιουργική-παραγωγική του χρονιά, αφού το καλοκαίρι έγινε δεκτός στο stagiaire programme του Drink Factory του Λονδίνου, ενώ τον χειμώνα του ίδιου έτους προκρίθηκε στον Ελληνικό τελικό του διαγωνισμού World Class Bartender of the Year.
    Alexis Simonidis Αλέξης Σιμωνίδης Bartender Trainer
  • Head Bartender στο The Clumsies
    Head bartender @ Theory 2013-2015
    Head bartender @ Jizz 2012-2013
    Head bartender @ Core 2011-2012
    Konstantinos Papakonstantinou Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου Bartender Trainer
  • Bartender στο The Clumsies
    Head Bartender @ Άμμος και Ήλιος Beach Bar
    Beach Bar @ Μπιτσάκης Εμμανούηλ
    Lefteris Markakis2 Λευτέρης Μαρκάκης Bartender Trainer
  • 1

Θεματικές Ενότητες Bartender

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ BARTENDING

  • Ο ρόλος και καθήκοντα του bartender
  • Κοινωνικές δεξιότητες
  • Προσωπική υγιεινή και εμφάνιση
  • Εμφάνιση, καθαριότητα και τακτοποίηση του bar
  • Χαιρετισμός και υποδοχή των πελατών
  • Ο bartender ως πωλητής
  • Σερβίρισμα αλκοόλ σε ανήλικους
  • Υπεύθυνη πώληση αλκοόλ
  • Ομαδικότητα
  • Χειρισμός παραπόνων
  • Εργασιακές σχέσεις και επικοινωνία με το προσωπικό
  • H λειτουργία του bar
  • Εργατικό δυναμικό και καθήκοντα
  • Διαδικασίες λειτουργίας bar
  • Customer service με πρότυπο εξυπηρέτησης
  • Λειτουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος διαχείρισης Παραγγελιών
  • Μαζικές και ομαδοποιημένες παραγγελίες

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

  • Αλκοολούχα προϊόντα από αλκοολική ζύμωση
  • Αλκοολική ζύμωση – fermentation
  • Μπύρα & Κρασί
  • Cider – Μηλίτης
  • Sake
  • Αποστάγματα (distilled spirits)
  • Απόσταξη – distillation
  • Τύποι αποστακτήρων
  • Μετά την απόσταξη
  • Τύποι αποσταγάτων
  • Gin (Τζιν)
  • Whisky (ουίσκι)
  • Brandy (μπράντυ)
  • Cognac (κονιάκ)
  • Armagnac (αρμανιάκ)
  • Eaux de vie(ο ντε βι)
  • Fortified wines (ενισχυμένα κρασιά)
  • Calvados – applejack (κάλβαντος – απλ τζακ)
  • Rum (ρούμι)
  • Tequila (τεκίλα)
  • Αποστάγατα αρωματισμένα με γλυκάνισο
  • Aquavit (ακβαβίτ)
  • Άλλα αποστάγματα
  • Liqueur – bitters (Λικέρ Μπίτερς)
  • Τεχνικές Free pouring και μεζούρες
  • Μονάδες Μέτρησης υγρών

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ (MIXOLOGY)

  • Ιστορία και κουλτούρα του cocktail
  • Η ανάμιξη των ποτών μέχρι σήμερα
  • Η λέξη “cocktail”
  • Ετυμολογία της λέξης “cocktail”
  • Απαραίτητες γνώσεις
  • Συντήρηση προϊόντων
  • Υαλικά- Ποτήρια
  • Εργαλεία του bar
  • Είδη Πάγου
  • Η τέχνη του cocktail (θεωρία ανάμιξης ποτών)
  • Δημιουργία ενός cocktail
  • Μέθοδοι και τεχνικές ανάμιξης
  • Κύριες μέθοδοι
  • Δευτερεύουσες ή συμπληρωματικές μέθοδοι
  • Γαρνιτούρες

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ COCKTAILS

  • Martini
  • Margarita
  • Daiquiri
  • Mai Tai
  • Mojito
  • Caipirinha
  • Bellini
  • Negroni /Americano
  • Sex on the Beach
  • Manhattan
  • Gin Fizz
  • Zombie
  • Singapore Sling
  • Mint Julep
  • Pina Colada
  • Old Fashioned
  • Tequila Sunrise
  • Screwdriver

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

  • Παρασκευή πέντε ανάμικτων
  • Παρασκευή πέντε κλασικών Cocktails
  • Πρακτική Εξέταση Free Pour (20 τυχαίες δοσολογίες από 0,5cl μέχρι 6cl)
  • Πρακτική Εξέταση Αναγνώρισης Αλκοολούχων Ποτών (Ετικέτες)
  • Τέλος Εξεταστέας Ύλης
Επικοινωνία Κλείστε Επίσκεψη Τηλέφωνο